Stickers toevoegen aan foto's op iPhone of iPad - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Pdf downloaden

In dit artikel:

Met de camera in Berichten

Met Snapchat

Met Instagram Verhalen

Met Facebook Messenger

Overige secties weergeven...

Secties verbergen...

Gerelateerde artikelen

Bronnen

Dit artikel zal je laten zien hoe je stickers en vormen kunt toevoegen aan je foto’s op een iPhone of iPad. Je kunt de ingebouwde camera in de app Berichten gebruiken om stickers toe te voegen aan nieuwe foto’s, of je kunt apps van derde partijen gebruiken, zoals Snapchat, Instagram en Facebook Messenger, om foto’s uit je Galerij te bewerken.

Methode 1

Methode 1 van 4:

Met de camera in Berichten

Pdf downloaden

  1. 1

    Installeer een stickerpack (optioneel). Berichten bevat ingebouwde tekststickers, maar gratis apps om stickers/GIF’s te zoeken, zoals GIPHY, bieden je de keuze tussen duizenden verschillende stickers. GIPHY (of een andere stickerpack indien je die verkiest) installeren doe je zo:

    • Druk op het icoon
      . Dit staat in de rij iconen net boven het toetsenbord.[1]
    • Druk op het blauwe vergrootglas nabij de rechterbovenhoek van de Store.
    • Typ giphy (of stickers als je liever naar afzonderlijke stickerpacks zoekt) en druk op Zoeken.
    • Druk naast ‘GIPHY: The GIF Search Engine’ (of een stickerpack die je verkiest) op ‘OPHALEN’. Als je kiest voor een gratis stickerpack, dan zal je in plaats van de prijs het woord ‘OPHALEN’ zien staan.
    • Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
    • Druk op ‘x’ in de rechterbovenhoek van de store om het venster te minimaliseren.
  2. 2

    Open Berichten op je iPhone of iPad. Dit is het groene icoon met een witte tekstballon vanbinnen.

    • De camera in de app Berichten maakt het mogelijk om stickers toe te voegen aan foto’s die je neemt met de app.
    • Als je een iPhone X of iPad Pro hebt, dan kun je Memoji-stickers toevoegen aan je foto’s zonder extra apps te moeten downloaden.[2] Je moet een Memoji creëren voordat deze optie beschikbaar wordt in de camera.
  3. 3

    Druk op het icoon Nieuw Bericht en selecteer een ontvanger. Typ de naam van de persoon naar wie je de foto wilt sturen of druk op de ‘+’ om iemand uit je lijst met contacten te selecteren. Hoewel je een ontvanger moet selecteren, kun je, eenmaal je klaar bent met bewerken, de afbeelding opslaan zonder te versturen.

  4. 4

    Druk op het grijze icoon met een camera. Dit staat in de linkerbenedenhoek van het bericht. Hierdoor wordt het camerascherm geopend.

  5. 5

    Druk op de knop Camera-effecten. Dit is een ster binnenin een cirkel en staat in de linkerbenedenhoek. Hierdoor wordt de camera van Berichten geopend en die is een beetje anders. Je zal zien dat er onder de zoeker verschillende iconen staan.

    • Als je een stickerpack geïnstalleerd hebt, dan zal een icoon daarvoor verschijnen in de rij met iconen onderaan het scherm.
  6. 6

    Druk op de ronde sluiterknop om een foto te nemen. Dit staat centraal onderaan het scherm. Een preview van je foto zal verschijnen.

  7. 7

    Druk op Aa om het stickerpaneel voor tekst te openen. Hierdoor wordt een paneel geopend dat allerlei stickeropties bevat voor je foto.

    • Als je GIPHY geïnstalleerd hebt, druk dan in plaats daarvan op het icoon met de veelkleurige contouren van een sticker (een rechthoek met een geplooide hoek). Mogelijk moet je naar links swipen boven de iconen om dit te vinden.
    • Als je een Memoji wilt gebruiken, druk dan op het icoon van de aap.[3]
  8. 8

    Zoek een sticker en druk erop. Als je een tekststicker toevoegt, swipe dan het paneel onderaan het scherm naar boven om te zien wat beschikbaar is en druk daarna op diegene die je wilt gebruiken.

    • Als je GIPHY gebruikt, gebruik dan deze tips om een sticker te zoeken:
      • ’Bladeren’: Onder de zoekbalk staan meerdere tabbladen (POPULAIR, FAVORIETEN, ACCESSOIRES, enz.). Swipe boven de tabbladen naar links om alle categorieën te bekijken en druk daarna op een tabblad dat je interesseert. Scrol naar omlaag om te zien welke stickers beschikbaar zijn en druk daarna op een sticker om die toe te voegen.
      • ’Zoeken’: Typ een sleutelwoord in de balk ‘Stickers zoeken’ bovenaan het scherm en druk op Zoeken. Druk op de sticker die je wilt toevoegen.
  9. 9

    Voeg tekst toe aan je sticker. Als je een tekststicker selecteerde, dan zal het woord ‘Tekst’ in het midden verschijnen, en ook het toetsenbord zal weergegeven worden. Typ de tekst die je op de sticker wilt zien en druk daarna op een blanco plaats op de foto om terug te keren naar het stickerpaneel.

  10. 10

    Druk op x om het stickerpaneel te minimaliseren. Dit staat ongeveer rechts onderaan het scherm.

  11. 11

    Versleep de sticker naar de gewenste locatie. Plaats simpelweg je vinger op het scherm, rechts van de bovenkant van de sticker, en verplaats deze naar waar je maar wilt.

    • Om de sticker te vergroten, moet je tegelijk twee vingers erop plaatsen en daarna je vingers weg van elkaar bewegen.
    • Om de sticker kleiner te maken, moet je twee vingers op de sticker naar elkaar toe brengen.
    • Om de sticker om te draaien, moet je twee vingers samen op de sticker plaatsen en je vingers, zoals nodig, naar links of naar rechts draaien.
    • Om de sticker uit de foto te verwijderen, moet je erop drukken en ingedrukt houden, en de sticker daarna verslepen naar de prullenbak onderaan het scherm.
  12. 12

    Voeg meer stickers toe als je dat wenst. Je kunt zoveel stickers (uit zoveel stickerpacks) als je maar wilt toevoegen.

  13. 13

    Voeg andere effecten, tekst of vormen toe. De camera in Berichten biedt ook nog andere optionele functies:

    • Om een gestileerde kleur- en/of lichtfilter aan je foto toe te voegen, moet je drukken op het icoon met de drie gekleurde cirkels onder de linker onderzijde van de foto. Hierdoor open je het filtermenu. Druk op een filter om die te selecteren en druk daarna op de ‘x’ in de rechterbovenhoek van het filtermenu op af te sluiten.
    • Om vormen aan de afbeelding toe te voegen, moet je drukken op het icoon met de rode kronkelende lijn onder de foto en daarna op een vorm drukken. Je kunt het verslepen naar waar je maar wilt en daarna op de ‘x’ drukken om het menu Vormen af te sluiten.
    • Mogelijk moet je in sommige versies drukken op ‘Klaar’ in de rechterbovenhoek eenmaal je klaar bent met het bewerken van de foto.
  14. 14

    Verstuur de foto of sla die op. Je hebt drie opties:

    • Als je de foto wilt opslaan zonder die te versturen, druk dan op de ‘x’ in de rechterbovenhoek om terug te keren naar je bericht en druk daarna op de ‘x’ in de rechterbovenhoek om de bijlage uit het bericht te verwijderen. De foto is nu opgeslagen in je Galerij in de app Foto’s.
    • Om de foto onmiddellijk naar de ontvanger te versturen, moet je op de knop met de blauwe en witte pijl in de rechterbenedenhoek drukken.
    • Om een bericht aan de foto toe te voegen, moet je op de ‘x’ in de rechterbovenhoek drukken, je bericht in het blanco veld typen en daarna drukken op de blauwe en witte pijl om te verzenden.

    Advertentie

Methode 2

Methode 2 van 4:

Met Snapchat

Pdf downloaden

  1. 1

    Open Snapchat

    op je iPhone of iPad. Dit is het gele icoon met een wit spook vanbinnen.

  2. 2

    Snap een nieuwe foto of video. Druk op de sluiterknop (de grote cirkel onderaan het scherm) om een foto te nemen, of houd de sluiterknop ingedrukt om een video op te nemen. Wanneer je klaar bent, zal een preview van de foto of video verschijnen.

    • Om stickers toe te voegen aan een foto in je galerij, moet je drukken op het icoon HERINNERINGEN (de twee overlappende foto’s) onder de ontspannerknop, drukken op ‘GALERIJ’ en daarna op een foto om die te openen. Druk op ‘Foto bewerken’ om de bewerkingsmodus te openen.
  3. 3

    Druk op het stickericoon. Dit is het vierkante icoon met een geplooide hoek die rechts op het scherm staat. Hierdoor wordt het stickermenu geopend.

  4. 4

    Selecteer een sticker. Je kunt de stickers doorzoeken door naar links door de categorieën te swipen en daarna te scrollen om alle opties te bekijken. Je kunt ook zoeken op trefwoorden met de Zoekbalk bovenaan het scherm. Wanneer je een sticker die je leuk vindt in het menu ziet staan, druk er dan op om die toe te voegen aan je foto.

  5. 5

    Pas de grootte en positie van de sticker aan. Gebruik een vinger om de sticker naar de gewenste locatie te verslepen en gebruik de volgende tips om de grootte en positie aan te passen:

    • Om de sticker te vergroten, moet je tegelijk twee vingers erop plaatsen en daarna je vingers weg van elkaar bewegen.
    • Om de sticker kleiner te maken, moet je twee vingers op de sticker naar elkaar toe brengen.
    • Om de sticker om te draaien, moet je twee vingers samen op de sticker plaatsen en je vingers, zoals nodig, naar links of naar rechts draaien.
    • Om de sticker uit de foto te verwijderen, moet je erop drukken en ingedrukt houden, en de sticker daarna verslepen naar de prullenbak onderaan het scherm.
  6. 6

    Deel de afbeelding of video.

    • Druk op het blauwe en witte papieren vliegtuigje in de rechterbenedenhoek van het scherm om je creatie op Snapchat te delen. Je kunt een specifiek iemand of een groep personen kiezen om mee te delen, of het in je verhaal plaatsen.
    • Als je een afbeelding of video op je telefoon of tablet kiest, dan kun je drukken op het icoon Delen
      in de linkerbenedenhoek van het scherm en daarna op ‘Afbeelding opslaan’ (of ‘Video opslaan’) om op te slaan zonder te delen.

    Advertentie

Methode 3

Methode 3 van 4:

Met Instagram Verhalen

Pdf downloaden

  1. 1

    Open Instagram op je iPhone of iPad. Dit icoon is oranje en paars en heeft een witte camera vanbinnen. Je kunt de functie Verhalen van Instagram gebruiken om stickers aan foto’s toe te voegen.

  2. 2

    Druk links bovenaan op het icoon met de camera. Hierdoor wordt de camera van Verhalen geopend.

  3. 3

    Druk op het icoon van de Galerij. Dit is het vierkant in de linkerbenedenhoek van het scherm. Hierdoor wordt een lijst geopend met foto’s die onlangs aan de Galerij werden toegevoegd.

  4. 4

    Druk op de foto die je wilt bewerken. Scrol door de foto’s en druk op een ervan om die te selecteren. Als je de foto niet ziet, druk dan op het uitvouwmenu nabij de linkerbovenhoek om andere mappen te doorzoeken.

  5. 5

    Druk op het stickericoon. Dit is de vierkante smiley-sticker met een geplooide hoek bovenaan het scherm. Hierdoor wordt het Stickermenu geopend.

  6. 6

    Zoek een sticker. Scrol naar omlaag om alle beschikbare opties te zien en druk daarna op een sticker om die te selecteren.

    • Om een specifieke sticker te zoeken, moet je een sleutelwoord typen in de Zoekbalk bovenaan het menu.
    • Voor meer geanimeerde opties, moet je drukken op de knop ‘GIF’ in het Stickermenu (in de tweede rij) om de zoekmachine van GIPHY te openen en daarna een sticker zoeken. Weet wel dat wanneer je de afbeelding opslaat, deze opgeslagen zal worden als een korte video in plaats van als een afbeelding.
  7. 7

    Pas de grootte en positie van de sticker aan. Je kunt de sticker met een vinger naar eender waar op de foto verslepen. Doe het volgende als je de grootte van de sticker moet aanpassen:

    • Om de sticker te vergroten, moet je tegelijk twee vingers erop plaatsen en daarna je vingers weg van elkaar bewegen.
    • Om de sticker kleiner te maken, moet je twee vingers op de sticker naar elkaar toe brengen.
    • Om de sticker om te draaien, moet je twee vingers samen op de sticker plaatsen en je vingers, zoals nodig, naar links of naar rechts draaien.
    • Om de sticker uit de foto te verwijderen, moet je erop drukken en ingedrukt houden, en de sticker daarna verslepen naar de prullenbak onderaan het scherm.
  8. 8

    Deel de foto of sla die op.

    • Als je de foto wilt opslaan zonder die te delen, druk dan op het icoon Opslaan nabij de bovenkant van de afbeelding om die op te slaan in je galerij.
    • Om de afbeelding met anderen te delen, moet je drukken op ‘Verzenden naar’ in de rechterbenedenhoek en daarna op ‘Delen’ naast ‘Jouw Verhaal’ (om jouw verhaal te delen), of op ‘Verzenden’ naast de contacten met wie je dit onmiddellijk wilt delen.

    Advertentie

Methode 4

Methode 4 van 4:

Met Facebook Messenger

Pdf downloaden

  1. 1

    Open Messenger op je iPhone of iPad. Dit is de blauwe tekstballon met een witte bliksemschicht vanbinnen.

    • Als je Messenger niet hebt, dan kun je de app Facebook openen en links bovenaan drukken op het icoon met de camera. Hierdoor kun je dezelfde stickers gebruiken.
  2. 2

    Druk op het icoon met de camera. Dit staat in de rechterbovenhoek van het scherm.

  3. 3

    Druk op het icoon van de Galerij om een foto op je telefoon of tablet te selecteren. Dit staat in de linkerbenedenhoek.

    • Als je liever een nieuwe foto neemt, druk dan op de grote cirkel centraal onderaan het scherm om dit nu te doen.
  4. 4

    Druk op de afbeelding die je wilt bewerken. Hierdoor wordt de afbeelding in bewerkingsmodus geopend.

  5. 5

    Druk op het stickericoon. Dit is de vierkante smiley-sticker bovenaan het scherm met een geplooide hoek. Hierdoor wordt het Stickermenu geopend.

  6. 6

    Selecteer een sticker. Doorzoek de opties en druk daarna op de sticker die je wilt toevoegen.

  7. 7

    Pas de grootte en positie van de sticker aan. Je kunt de sticker met een vinger naar eender waar op de foto verslepen. Doe het volgende als je de grootte van de sticker moet aanpassen:

    • Om de sticker te vergroten, moet je tegelijk twee vingers erop plaatsen en daarna je vingers weg van elkaar bewegen.
    • Om de sticker kleiner te maken, moet je twee vingers op de sticker naar elkaar toe brengen.
    • Om de sticker om te draaien, moet je twee vingers samen op de sticker plaatsen en je vingers, zoals nodig, naar links of naar rechts draaien.
    • Om de sticker uit de foto te verwijderen, moet je erop drukken en ingedrukt houden, en de sticker daarna verslepen naar de prullenbak onderaan het scherm.
  8. 8

    Druk op Opslaan. Dit staat in de linkerbenedenhoek. Hierdoor wordt een kopie van de foto opgeslagen in je Galerij.

    Advertentie

Over dit artikel

Stickers toevoegen aan foto's op iPhone of iPad - wikiHow (45)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 13.010 keer bekeken.

Categorieën: Apple iOS

In andere talen

English:Add Stickers to Photos on iPhone or iPad

Bahasa Indonesia:Menambahkan Stiker ke Foto pada iPhone atau iPad

Português:Adicionar Adesivos nas Fotos Em iPhone e iPad

Español:añadir pegatinas a las fotos en el iPhone o el iPad

Deutsch:Auf dem iPhone oder iPad Sticker zu Fotos hinzufügen

  • Afdrukken

Deze pagina is 13.010 keer bekeken.

Stickers toevoegen aan foto's op iPhone of iPad - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6802

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.