Onze ervaringen met nieuwe aanbieder deposito's uit Duitsland - (2024)

Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Aareal Bank. De bank uit Duitsland is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Aareal Bank review en ervaringen.

Wie is Aareal Bank?

Een nieuwe partnerbank is live op Raisin.nl: Aareal Bank uit Duitsland. Het is de eerste Duitse bank. Aareal Bank Groupis een toonaangevende internationale aanbieder van smart financing, softwareproducten, digitale oplossingen en betalingstransactietoepassingen in de vastgoedsector en aanverwante sectoren.

Aareal Bank review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Aareal Bank kunt openen.

Aareal Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onzeAareal bank review komt naar voren dat dit een deposito betreft met voorwaarden. Je hebt zekerheid van een vaste rente maar kunt niet bij je geld gedurende de looptijd. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Duitsland. Het land krijgt de beste rating van kredietbeoordelaars (S&P: AAA). In 2022 was Duitsland de vierde grootste economie wereldwijd (bron: Wereldbank). De Nederlandse en Duitse economieën zijn sterk met elkaar verweven. Zo is Duitsland voor Nederland al jaren de belangrijkste exportbestemming voor goederen en diensten. In 2022 bedroeg de exportwaarde van Nederland naar Duitsland € 187,5 miljard (bron: RVO).

Hoogste spaarrente nieuwe klanten

Aareal Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 3,50% op 2 jaar vast is concurrerend. De rente staat vast. €100.000 is het maximale bedrag dat je op een deposito van Aareal Bank kunt stallen. Op termijndeposito’s biedt Aareal Bank nu 3,50% op een termijndeposito voor 2 jaar vast.

Minimale inleg

De minimale inleg op een Aareal Bank Deposito is €1.000. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd. Zo kun je gebruik maken van het rente op rente effect waardoor je spaargeld nog sneller groeit.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 3,50% levert dit maximaal €7.000 op per 2 jaar op jouw Aareal Bank Deposito. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. Deze bank biedt een hoge rente op een termijndeposito. Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €1320 op. Een goede depositorente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheermet 2,80% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij Aareal Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 177 partnerbanken.

Om te sparen bij Aareal Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Onze ervaringen met nieuwe aanbieder deposito's uit Duitsland - (2)

Sparen bij Aareal Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook Aareal Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. De onderneming heeft haar dienstenportefeuille onderverdeeld in drie segmenten: gestructureerde vastgoedfinanciering, bancaire & digitale oplossingen, en SaaS-oplossingen voor de Europese vastgoedsector.In Nederland biedt de bank uitsluitend deposito’s aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Het land krijgt de hoogste rating net zoals bijvoorbeeld Nederland of Zweden. (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij Aareal Bank veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Bronbelasting

Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeldgegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelseltot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantiegeldt vooralle natuurlijke personen,ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is deEntschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH (EdB).

Voordelen Aareal Bank

Voordelen van sparen bij Aareal Bank uit Duitsland:

✓ Zekerheid van eenvaste rente tot 3,50% p.j

✓ Keuze uit looptijden van 2 t/m 5 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €100.000

Aareal Bank Deposito openen

Het openen van een Aareal Bank Deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen.

Via eenOnline Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste deposito bij Aareal Bank. Bekijk product.

Open spaarrekening

Tagged with → Aareal Bank depositoAareal Bank DuitslandAareal Bank ervaringenAareal Bank review

Onze ervaringen met nieuwe aanbieder deposito's uit Duitsland - (2024)

FAQs

Welke bank in Duitsland geeft de hoogste rente? ›

Spaarrente Duitsland vergelijken
Top 10 hoogste spaarrente - alle spaarrekeningen
Santander Consumer Bank - Spaarrekening3,66%info
Banca Progetto (via Raisin) - Spaarrekening3,50%info
Distingo Bank (via Raisin) - Spaarrekening3,35%info
Nordax Bank (via Raisin) - Spaarrekening3,33%info
8 more rows

Welke bank heeft de hoogste depositorente? ›

De hoogste spaarrente in Nederland is 4,00% en ontvangt u bij de bank Trade Republic. De hoogste spaarrente van Trade Republic krijgt u op een spaarrekening zonder voorwaarden. U kunt dus flexibel geld opnemen. De spaarrekening van Trade Republic valt onder het Ierse depositogarantiestelsel depositogarantistelsel.

Hoe betrouwbaar is de Raisin bank? ›

Hoe betrouwbaar en veilig is sparen via Raisin? Geld sparen via Raisin is betrouwbaar en veilig. Alle banken waar Raisin mee samenwerkt, vallen onder een Europees systeem dat spaargeld beschermt tot € 100.000, net als in Nederland.

Welke buitenlandse bank geeft de hoogste spaarrente? ›

Op basis van de meest recente informatie zijn de hoogste spaarrentes in Europa momenteel tussen de 0,5% en 3,32% per jaar. De hoogste spaarrente van 3,32% voor een deposito van 1 jaar wordt aangeboden door Haitong in Portugal, op het moment van schrijven.

Hoeveel rente krijg je bij een Duitse bank? ›

Basisrentetarieven
BasistarievenIngangsdatumTarief
1 maands Euribor april29-03-20243,835%
1 maands gemiddeld Euribor maart (Deutsche Bank)01-03-20243,854161%
1 maands Euribor Lening01-04-20243,855%
3 maands Euribor Lening01-04-20243,893%

Welke Europese bank geeft de hoogste rente? ›

Spaar gratis met Raisin via één account tegen toprentes tot 3,70% per jaar. De hoogste spaarrentes in de EU en alle spaarrekeningen in euro. Meer dan 800.000 Europese spaarders gingen je al voor.

Welke bank geeft 4% rente? ›

De bank waar je in Nederland de hoogste spaarrente kunt ontvangen is het Duitse Trade Republic. Hier ontvang je maandelijks een rente van 4,00 procent. Deze rente is dus gelijk aan die van de ECB. Hier geldt volledige flexibiliteit om op elk moment geld te storten en op te nemen.

Welke bank geeft 3% rente? ›

De hoogste spaarrente die je in Nederland momenteel kunt krijgen is 3,66%. Deze spaarrente krijgt u op een spaarrekening van Santander Consumer Bank.

Hoeveel rente krijg je bij BUNQ? ›

Verdien 2,46% rente, wekelijks uitbetaald

Zie hoe je geld sneller groeit met torenhoge rendementen op je spaargeld. Je rente wordt wekelijks uitbetaald op je bunq Payday, zodat je samengestelde interesse kunt verdienen en die financiële doelen nog sneller kunt bereiken.

Wat als Raisin bank omvalt? ›

Mocht één van onze partnerbanken omvallen, is je geld als Nederlandse spaarder tot € 100.000 gegarandeerd. Onder het depositogarantiestelsel van het land in kwestie, zonder verdere voorwaarden aan de nationaliteit van de spaarder. In het buitenland ontvang je als Nederlandse spaarder nog rentes tot 3,70% per jaar.

Wie is de eigenaar van Raisin bank? ›

In 2005 werd de bank, destijds genaamd MHB-Bank AG, een dochteronderneming van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Lone Star met een speciale focus op het beheer van kredietportefeuilles. Sinds april 2019 is de bank volledig eigendom van Raisin GmbH en sinds augustus 2019 is ze actief onder de naam Raisin Bank AG.

Hoe hoog is de spaarrente in Duitsland? ›

Top 5 spaarrekeningen Duitsland
BarclaysTagesgeld3,85%
ConsorbankTagesgeld3,77%
comdirectTagesgeld PLUS3,77%
1822direktTagesgeldkonto3,60%
2 more rows
Jan 3, 2024

Wat is de spaarrente in de USA? ›

In de strijd tegen de inflatie is de Amerikaanse rente inmiddels (februari 2023) al gestegen naar 4,75%. De rente van de Europese Centrale Bank (ECB) ligt lager, op dit moment op 3,0%.

Is sparen bij een buitenlandse bank veilig? ›

Is sparen in het buitenland wel veilig? Hoe zit het met het depositogarantiestelsel? Alle landen in de Europese Unie hebben een depositogarantiestelsel dat spaargeld tot 100.000 euro per bank 'garandeert'. Theoretisch gezien is je geld dus overal even veilig, mits je onder die 100.000 euro blijft.

Welke banken vallen onder Raisin? ›

De drie verschillende spaarvormen bij Raisin

Wij werken samen met Renault Bank uit Frankrijk, Inbank uit Estland en Klarna en Nordax Bank uit Zweden. Deze banken bieden spaarrentes die veel hoger zijn dan de spaarrentes bij de Nederlandse grootbanken.

Hoe hoog is spaarrente in Duitsland? ›

De spaarrentes van banken zijn in Duitsland een stuk hoger dan in Nederland, zelfs als je bij dezelfde bank zit. ING biedt in Nederland bijvoorbeeld 1,25%, terwijl dat in Duitsland 3,5% is.

Hoeveel rente geeft ING in Duitsland? ›

Banken die in Nederland actief zijn, bieden aan spaarders in Duitsland vaak fors hogere rentes dan in ons land. Zo geeft ING 1,25 procent rente op een Nederlandse spaarrekening en krijgen nieuwe klanten in Duitsland 3,5 procent rente.

Hoe hoog zijn de spaarrentes in Duitsland? ›

Top 5 spaarrekeningen Duitsland
BarclaysTagesgeld3,85%
ConsorbankTagesgeld3,77%
comdirectTagesgeld PLUS3,77%
1822direktTagesgeldkonto3,60%
2 more rows
Jan 3, 2024

Welke bank is goed in Duitsland? ›

DKB is verreweg de beste Duitse bank, als u zich op uw gemak voelt om al uw bankzaken online te doen. DKB: Deutsche Kredit Bank heeft enkele opmerkelijke voordelen die andere traditionele banken niet bieden. Met online bankieren met DKB kunt u gratis geld opvragen bij een geldautomaat, ongeacht het bedrijf.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5620

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.